Menu

Je rijbewijs in the pocket? Deze auto kan nu van jou zijn!

Je hebt net je rijbewijs gehaald, jiehoee! Dit betekent dat je eindelijk zelfstandig mag gaan rijden. Echter, zul je wel niet meteen een eigen auto hebben en moet je pap en mam elke keer vragen of je hun auto even mee mag. Zou jij ook graag je eigen autootje willen, maar heb je het geld niet om meteen zo’n fors bedrag te betalen? Ontdek dan nu shortlease!

Wat houdt het in?


Je kan al een auto short leasen vanaf een maand en het mooie ervan, is dat ook maandelijks opzegbaar is. Mocht het financieel dus toch niet uitkomen, je zit niet aan een contract vast. Bovendien is het een vast bedrag per maand waar dergelijke onderhoudskosten en reparatiekosten al bij zijn inbegrepen. Je komt dus niet onverwacht voor extra kosten te staan, wat ook weer erg voordelig is voor de portemonnee. Als eerste auto is een kleinere auto natuurlijk top. Deze auto’s zijn over het algemeen heel zuinig, waardoor je de gratis aantal kilometers die je bij shortlease krijgt minder snel op maakt. Daarnaast kan je met je autootje bijna overal parkeren en is dus ook een ideale stadsauto.

Renault Twingo


Dit is één van de kleine modellen waar jij zo meteen in rond kan rijden. Onlangs is er een nieuwer model gereleaset die een beetje anders is als het model dat we kennen. Zo zat de motor voorheen bij het oude model voorin, maar deze is nu naar achteren verplaatst. Dit zorgt ervoor voor een maximale zitruimte en is dus voor zo’n klein autootje best luxe.

Toyota Aygo/Citroen C1/Peugeot 108

Deze modellen is bij menig persoon wel bekend en zijn de meest ideale auto’s voor mensen die net hun rijbewijs hebben gehaald. Het zijn alle drie zeer zuinige auto’s die ook weer ondanks hun kleinschaligheid, toch over vrij veel ruimte beschikken. Onderling verschillen de auto’s wel iets in prijs. Over het algemeen is de Citroen C1 de goedkoopste van het trio. Mocht je de aanschaf van deze modellen nou toch nog iets te duur vinden, kun je ook kiezen voor een ouder model. Veel jongeren rijden namelijk ook in de Peugeot 107. Dezen zijn iets minder luxe, maar voor de rest zijn deze modellen ook prima.

Dacia Sandero


Wil je nou helemaal niet een kleine auto rijden na het behalen van je rijbewijs? Dan is de Dacia Sandero een goede eerste optie. Deze auto beschikt over veel ruimte, maar is desondanks niet super duur. Bovendien is ook deze auto erg zuinig, wat weer heel fijn is voor die aantal vrije kilometers die je mag rijden.

Al deze bovengenoemde modellen kun jij nu rijden door middel van short lease. Je hoeft zo niet in een keer een groot bedrag te betalen en zit daarbij ook niet per se lang aan deze auto vast. Doen dus!