Menu
0 Comments

Net je rijbewijs gehaald? Ontdek nu welke leasevariant geschikt is voor jou

Naar het gemeentehuis en eindelijk het pasje ophalen. Je rijbewijs. Je mag vanaf nu in een auto rijden. Nog leuker zou zijn als je een eigen autootje zou kunnen rijden, helemaal voor jou alleen. Lekker met je vrienden op pad. Bij het kopen van een auto gaat het meteen over een zeer groot bedrag dat er in één keer afgeschreven moet worden. Het leasen van een auto is dan wellicht een betere optie. Het biedt je de mogelijkheid om een gloednieuwe auto te rijden voor een maandelijks bedrag. Hierin zijn onderhoudskosten, reparaties en verzekeringen al gedekt. We geven hieronder een paar opties die voor jou geschikt zouden kunnen zijn.

Private lease


De meest voorkomende leaseconstructie voor particulieren is private lease. Dit was voorheen de enige leaseconstructie die voor de particulier beschikbaar was. Je huurt dan een auto voor vaak een periode van 24 tot 60 maanden. Je betaald dan een maandelijks bedrag waarin alle kosten vrijwel gedekt zijn. De benzinekosten zijn alleen nog voor eigen rekening. Je moet dus bij private lease wel van te voren een schatting kunnen maken hoe lang je de auto ongeveer gaat rijden. Er is daarbij niet een grote ruimte voor flexibiliteit. Mocht de auto je niet bevallen of kun je het maandelijks even niet meer opbrengen? Dan zul je de overige periode dat je de auto nog zou rijden, moeten afkopen.

Shortlease


Deze leaseconstructie valt onder zakelijk leasen. Dit houdt in dat je vanuit je werkgever of wellicht vanuit je eigen bedrijf een auto zou kunnen leasen. Het voordeel hiervan is dat je zelf geen eigenaar wordt van de auto en de kosten dus niet drukkend zijn op de balans van de onderneming. Binnen het zakelijk leasen van een auto heb je meerdere leaseconstructies, waaronder dus shortlease. Deze leasevariant biedt je de mogelijkheid om een auto te huren voor een korte looptijdperiode. Bij sommige leasemaatschappijen kun je al een auto leasen vanaf één maand. Daarnaast biedt shortlease een grotere mate van flexibiliteit. Je kan het contract namelijk maandelijks opzeggen, waardoor je nooit echt ergens aan vast zit.

Private shortlease


Beschik jij niet over de mogelijkheid om een auto zakelijk te leasen, maar lijkt shortlease wel wat? Dan is private shortlease je ideale match. Deze leasevariant is eigenlijk een combinatie van de twee bovengenoemde leaseconstructies. Tegenwoordig bieden steeds meer autogarages ook particulieren aan om een auto short te leasen. Waar deze leaseconstructie eerst alleen beschikbaar was voor zakelijk rijders, kan de particulier hier dus ook gebruik van maken! Nog niet overal in Nederland wordt dit aangeboden dus informeer altijd van te voren even goed. Wil je echt een shortlease contract afsluiten, dan zul je wellicht een iets grotere afstand moeten afleggen. Lees je vooral goed in omtrent zowel private lease als shortlease, zodat je met voldoende informatie jouw nieuwe droomauto uit kunt gaan zoeken.

Zelf een auto kopen

Naast leasen kan je natuurlijk altijd zelf een auto kopen. Doe dit dan wel bij een autobedrijf met een geldig certificaat. Je kan altijd de website van RDW, NAP en de Bovag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *